Blogg

Sanningen om dejtingsajterna!

2016-10-27

Hejsan alla underbara! :) 

Idag tänkte jag skriva lite om det fungerar på dejtingsajterna. Flera av dessa sajter lockar med gratis medlemskap, men den som ger sig in i nätdejtande upptäcker snart att det inte är hela sanningen.

Majoriteten av de sajter som Råd & Rön har granskat erbjuder gratis medlemskap som t ex ”bli medlem gratis!” Men kontaktförmedlingarna har blivit en affärsverksamhet, för deras tjänster är inte gratis. Kostnaden för ett aktivt medlemskap är oftast flera tusen kronor per år. 

När kunder lagt in sina data och börjar få napp på sina gratis inlagda profiler börjar fordringarna på betalt medlemskap att dyka upp när man försöker kommunicera med medlemmar, läsa och svara. Man kan få förslag på medlemmar som är passande match, man får se profilerna, men för att komma i kontakt med dem krävs betalt medlemskap. Eftersom nyfiken är stor hos de flesta så betalar de. 

Några av sajterna har information om månadskostnaden på sajtens första sida. Men på de flesta sajter är den uppgiften undanskymd. Enligt prisinformationslagen ska konsumenten få tydlig prisinformation före köp. Man ska inte behöva registrera sig innan man får veta priset. 

De flesta som anmäler sig verkar ha avsikten att hitta en livspartner, en älskare/älskarinna eller en vän. Man fyller i sina önskningar när man lägger ut sin profil. Många loggar in flera gånger om dagen för att se om det kommit in ett litet mejl, en smiley, eller en ros kanske från honom/henne man kontaktade igår kväll. En del verkar ha en drog i sökandet och tyvärr har många flera på gång samtidigt. De finner saken så spännande att de har blivit beroende av känslan att vara i fokus för en annan människans intresse. Många är bekräftelsesökare. 

Nätdejtandet fyller inte alltid sin funktion som medel för att söka en partner. 

De flesta sajterna förlänger avtalen automatiskt, och man måste själv aktivt gå in och stänga av det för att nästa inbetalning inte ska dras från ens konto. Och där vill jag tillägga att en sajt (inga namn nämnda) men troligtvis den största får man vänta väldigt länge om man skriver till dom. Kanske att det finns frågor kring att avsluta ett medlemskap. Det gör det väldigt svårt för medlemmarna att säga upp avtalet.

Jag har testat att maila flera olika sajter och ställt frågor och upplever att man får olika svar beroende på vem som svarar. Har fått mycket olika svar på den största sajten. Jag har frågat om dom har kontor i Stockholm, om vem som är deras chef, om prisuppgifter mm. Helt olika svar har jag fått. En skriver att inget kontor finns i Stockholm och dom får inte lämna ut chefens eller anställdas namn. En annan svarade mig namn på chefen och att det finns ett kontor i Stockholm. Så mitt råd är om du har frågor: skicka flera mail! Svårt på vissa att hitta en mail adress också eller hur man kan kontakta dom. Ska tydligen vara svårt.

Du kan i veckor få ett svar som låter så här: ”Vi har högre arbetsbelastning än vanligt och har på grund av detta tyvärr inte hunnit hantera ditt ärende än”. Som sagt… svårt att nå vissa. 

Ofta kan man få upp texten: ”………….. är inte VIP-medlem, och kan därför inte läsa ditt meddelande. Om du uppgraderar till PlusVIP kan du kommunicera med medlemmar som inte är VIP”. Jag kan räkna upp många olika sätt som sajterna försöker locka oss att betala mer. 

Ett tips kan vara när du vill gå med på en betalsite, att öppna ett nytt konto i din bank och bara sätta in dom kronor som behövs för att komma igång. Och sedan föra över summan det kostar varje månad. Har tyvärr hört att en del sajter stjäl pengar. 

Det bästa är om sajten har en e-postadress och ett telefonnummer dit man kan ringa, inte bara ett kontaktformulär. Kolla om det är svårt att hitta information om vad det kostar och hur man säger upp avtalet. Läs igenom sajtens egna tips för säker nätdejting. 

Naturligtvis finns det möjligheten att hitta en ärlig människa och att personkemi och avsikter stämmer och då har det fyllt sin funktion och sitt syfte. Nätdejting kan vara ett bra sätt att träffa personer som man annars inte skulle komma i kontakt med. Så visst kan man hitta sin prins eller prinsessa där! 

UPPGRADERA 
Ta kontroll över din inbox Med PLUS får du veta när dina mejl är lästa. 
Står det på en dejtingsida. Jag säger så här: Ta kontroll på din box! Låt framrutan vara större än backspegeln! Ställ dig själv två frågor när du hittat en möjlig partner:
1. Kan jag leva utan den här människan?
2. Vill jag leva utan den här människan? 
I ett hälsosamt förhållande svarar du ja på första frågan och nej på den andra. Du kan leva utan din partner , men vill inte. 

Lycka till med ditt sökande om du är singel! 
Och är du i ett förhållande så var rädd om det! 
”Gräset är bara grönare på andra sidan om man glömmer vattna hos sig själv!”

Kramar från Sara. 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden