Välkommen

Ändra till en bild som passar din startsida och skriv en text som passar till bilden ovan.

Hej mina vänner!

Här kommer jag att följa entreprenören Leif-Ivan Karlsson med Familj!

Bästa hälsningar från Sara.

Nedan kommer första inlägget :) 

 

-----------------------------------------------------------------

Hej mina fantastiska vänner!

Hoppas det är strålande med er och att ni ser fram emot julen och att få äta julbord! Jag tycker det är så mysigt när första snön kommer och ljusstakarna lyser i alla fönstren. Glädjen att få se min hund rulla i snön och speciellt Lucia tycker jag mycket om. Fram med pepparkakor och glögg, sitta och mysa i soffan. 

Leif-Ivan Karlsson känner nog dom flesta till. Nyligen har programmet Fam Karlsson gått på tv. Leif-Ivan är super-entreprenör och älskar att jobba. Han är 56 år gammal och hans fru heter Susanne, 51 år. De har barnen Tony 35, Angelica 28 och Pierre 26 år. Ja Angelica blir 28 år imorgon den 27 oktober. :) Stort Grattis Angelica! säger jag.

Jag tror att Angelicas bästa födelsedagspresent blir dottern Isabelle som beräknas födas i januari. Det känns lite speciellt för mig för min son Alexander (inte hennes kille Alexander :) ska bli Gudfar till deras dotter. Angelica hoppas att dottern ska födas på hennes och sin kille Alex 1 års dag den 11 januari så vi får hoppas på det. :) 

Jag kommer i min blogg att följa familjen och låta er ta del av det. 

Leif-Ivan har tolv företag och förädlar bolag, fastigheter, företag och allt han kan ta i. :) Han är arbetsnarkoman och är nästan aldrig ledig. Familjen bor i två lyxvillor. Ett är byggt på ett stort berg i Tullinge och det andra finns i Florida där han just nu befinner sig. 

Huset i Tullinge heter ”Chateu eagle Mountain”. Det är för att hela berget som ligger bredvid heter Örnberget och Leif-Ivan är mycket faschinerad av örnar. Huset har 700 kvadratmeter bo-yta, 22 rum och fyra våningar. Utanför finns en egen sjö med palmer och vattenfall på berget. Huset i Florida är 550 kvadrat. 

I huset i Tullinge står en omtalad guldsoffa. Det är bara Leif-Ivan och Saddam Hussein som har, eller hade den gruppen. De är handsnidade och pläterade med äkta bladguld. Inte så bekväm att sitta i men fin! :)

Jag ställde 10 snabba frågor till Leif-Ivan och här får ni läsa hans svar! 

- Ditt bästa tips att bli framgångsrik?

- Satsa på nåt som du tror på, var energisk kämpe för det flyger inga stekta sparvar i mun. Sätt upp höga mål! Ge inte upp, utan i uppförsbackarna gasar du mest i! Var positiv och tänk rätt! svarar Leif-Ivan. 

- Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? undrar jag.

- Faktiskt ingen, men hjärnan är ju mitt bästa och mest använda redskap!

- Vilket är ditt största misstag i livet?

- Att lita på fel människor! Där har förluster mest uppstått. 

- Hur ska du göra för att gå ner i vikt?

- Total ändrad kost och livsstil och jag kommer att lyckas! :)

- Kommer du att bli en superbra morfar till Isabelle?

- Jag kommer att bli världens bästa moffa och hon den mest bortskämda i världen och moffa blir poppis! :)

- Vad ska du göra i framtiden för att uppfylla alla dina drömmar? frågar jag vidare. 

- Jag har nog uppfyllt alla drömmar, nu fattas det att varva ner tempot så gott det går! 

- Dina bästa råd för ett lyckligt förhållande?

- Kärlek, beröm och var snälla och uppskatta varandra!

- Hur var din uppväxt Leif-Ivan?

- Jag har haft en trygg och bra uppväxt i ett litet samhälle, liksom en skyddad enkel värld och två syskon. 

- Om du kunde bestämma en endaste sak i världen, vad skulle du bestämma då?

- Att vi fick politiker som tänker rätt och framförallt gör rätta beslut och handlingar så kronan kan förstärkas och vi kan få tillbaka framtidstron som försvunnit. 

- Berätta något som ingen vet om dig! (tills nu:)

- Jag är känslig och kan gråta till barnfilmer! Och jag är en makalöst snäll och omtänksam person!

Snäll och omtänksam tror jag vi redan vet. Tack Leif-Ivan för dina svar! :) Intressanta svar, men skäm inte bort Isabelle för mycket bara är mitt råd. Jag tror det blir svårare för barn att stå på egna ben som vuxna om dom får allt serverat på fat som barn. Då kan det blir en chock i livet att man ibland måste kämpa, att livet inte alltid är en dans på rosor. 

Som ni kanske vet så har Leif-Ivan köpt båten Birger Jarl! Han har renoverat upp den och det är jättemysigt därinne. Jag har själv besökt båten. Fr om 19 november kommer det att bli Julbordskryssningar med underhållning och här kommer ni att få ETT FANTASTISKT ERBJUDANDE FRÅN MIG!

På BIRGER JARL får du ett julbord med helhetskoncept! Du får börja med mingel och glögg i den mysiga Pianobaren eller den härliga Cocktailbaren. Middagen serveras i Remmaren och Roslagen. 

Det bjuds på klassiska delikatesser gjorda på endast de bästa råvarorna. Julbordet är berikat med massor av läckerheter så du kommer att hitta något som faller just dig i smaken. 

Efter middagen är du/ni välkomna upp i Cocktailbaren eller Pianobaren för efterrätt och möjlighet att köpa avec finns. Cocktailbaren har en enastående utsikt över djurgården och Gamla stan. Perfekt för att lyssna på musik, äta gott och få en god drink om man vill. 

Kryssningar görs alla dagar från kl 12-15. Sittningstiderna är för Roslagen: 11.30-14.30, 15.00-18.00 och 18.30-21.30. Sittningstiderna för Remmaren är: 12.00-15.00, 16.00-19.00 och 19.30-22.30. 

Birger Jarl ligger vid Stadsgårdskajen 156. En kort promenadväg från Slussen. Tag med din familj, kollegor eller bjud dina anställda på en härlig Julbordskryssning med underhållning och njut av stans bästa utsikt!

Bokningen gör du på hemsidan: http://www.msbirgerjarl.se

Det går också bra att boka julbord via mail: restaurang@msbirgerjarl.se
eller ringa tel: 08-684 101 30 och uppge KODEN: SaraperlerosKryss.

DITT UNIKA ERBJUDANDE:

UPPGE KODEN: SaraperlerosKryss
När du bokar julbordskryssningen så får du hela 100 kr rabatt!
Du betalar då endast 395 kr istället för 495 kr!
 
Det gäller för kryssningar måndag till fredag.

VÄLKOMNA!

Ha nu en underbar dag och njut av livet! 
Många kramar från Er Sara.


 

-----------------------------------------------------------------

Hej mina vänner!

Många undrar när det är Halloween och när ska man besöka gravplatsen. Halloween är på fredag och etikettdoktorns minnesregel lyder: ”Bus på fredag och ljus på lördag!” Men naturligtvis gör man som man vill. I USA m fl länder är det 31 oktober, men hos oss är ”aftonen” på fredag innan Alla helgons dag. Halloween är en ganska ny tradition i Sverige så därför uppstår det lätt förvirring. 

I USA och i andra länder är fortfarande alltid Allhelgonadagen 1 november. Därför firar USA Alla helgons afton (all hallows eve) dagen innan alla helgons dag. De firar alltså Halloween med ”bus eller godis” aftonen, dvs den 31 oktober som är idag när jag skriver detta. Precis som vi firar midsommarafton före midsommardagen, påskafton före påskdagen, pingstafton före pingstdagen, julafton före juldagen och nyårsafton före nyårsdagen. När jag tänkte på detta klarnade allt för mig! :) 

I Sverige firas Halloween på fredagen innan första lördagen i november. Och det är väl bra… vem vill ha spökfest på en vardag om man jobbar dagen efteråt! :) Ordet Halloween är en sammandragning av ”All Hallows Eve”. Från början var Halloween en högtid främst för barnen, men idag firar nog vuxna det lika mycket och klär ut sig i spökkostymer och det är bra att kunna släppa loss ibland, eller hur? 

Personligen tycker jag det är viktigt att besöka sina anhörigas gravplatser någon dag runt Alla helgon helgen. Jag besökte min mammas grav idag i Vaxholm. Förra året var jag på helgen och det är väldigt vackert att se alla ljus tända. 

Vill ni släppa loss och ha en riktigt rolig Halloweenfest kommande helg så ger jag er här ett supererbjudande!

ÅRETS HÄFTIGASTE HALLOWEENFEST KOMMER ATT HÅLLAS PÅ M/S BIRGER JARL! Båten som entreprenören Leif-Ivan Karlsson har köpt och renoverat.

Det kommer att hållas två fester, fredag 4 nov och lör 5 nov. Festen startar kl 18.00 och håller igång till 01.00. Den med den snyggast utklädnaden vinner ett fint pris! Använd fantasin och jag kan rekommendera att köpa en klädsel på t ex Buttericks, Partykungen eller Roliga prylar. 

För endast 350 kr får du ett paket där en fördrink ingår, en fantasifull buffé och ett glas öl/vin/alkoholfritt. 

Scenen tas över av det legendariska bandet BAD INFLUENCE! Då M/S Birger Jarl har flera lokaler kommer det även att finnas Dj´s och andra överraskningar ombord. Åldergränsen är 18 år. 

Endast entrébiljett som gäller efter kl 22.00 kostar 200 kr för er som inte vill missa bandet Bad Influence. 

”COME WITH US 
AND YOU WILL SEE
THIS OUR TOWN OF
HALLOWEEN!”

Vi ses på M/S Birger Jarl! 

Kramar från er Sara.

 ---------------------------------------------------------------

 

Hur går det med Angelicas graviditet? 

 

Hej mina underbara vänner!

Hoppas allt är jättebra med er!
Är lite glest nu med mina blogginlägg, vilket beror på att jag håller på att skapa en ny hemsida och lägger tid på den och att jag haft uppgifter att göra i min hundskötarutbildning mm. Men snart så ska jag visa er hemsidan. :) 

På min nya hemsida kommer jag att ha olika flikar och en av dom heter ”Fam Karlssons Liv” där jag kommer att följa dom. Leif-Ivan Karlsson är tidigare känd från tv-programmet ”Svenska miljonärer” där han glatt visade upp sitt lyxliv. I höstas kanske du har sett hela familjen i tv-programmet ”Karlssons”. 

Jag har även personligt intresse att följa Fam Karlsson då min äldsta son Alexander blir gudfar åt Angelicas och hennes Alex barn, dottern Isabelle. Jag har tre vuxna barn, men ännu inga barn-barn så på något konstigt sätt så känner jag mig nära detta barn också. Spännande att få följa med Angelicas graviditet.

Hon är i Florida nu, utan sin Alex. Fam Karlsson bor växelvis i Sverige och i Florida. De har två stora fina hus. Angelica hälsar att hon och bebisen mår bra, hon solar, badar, umgås med vänner och njuter av värmen. Jag tycker det verkar lite läskigt att hon ska flyga hem när hon är så nära förlossningen som enligt planering ska bli i januari. Jag frågade henne hur hon känner inför det…

- Ja nu är det bara cirka två månader tills Isabelle kommer, om hon inte väljer att komma tidigare såklart . Så när jag flyger tillbaka till Sverige är det bara 1 månad kvar (5 veckor typ) , man får flyga men på egen risk ifall att förlossning sätter igång så måste man betala det själv och ingen försäkring gäller . Vi har det så bra jag & min lilla prinsessa! ❤ 

Jag håller tummarna att flygresan till Sverige går bra och förlossningen blir här som tänkt. 

I Florida firade dom en tidig jul hos Karlssons och bilden nedan är därifrån och deras vän Hollywoodfrun Åsa Vesterlund kom på besök. Eftersom Angie, Angelica och jag har ett stort gemensamt intresse att vi går till medium ibland så tipsade hon mig på ett medium som heter Oriana.

Jag var i onsdags hos Oriana och det var spännande! Tack Angie för tipset. Alla Medium jobbar på olika sätt och denna gång fick jag veta mer om nuläget och även fick jag kontakt med många på ”andra sidan”. Jättespännande! Jag har annars Shirin som jag går till och är mycket nöjd med, men ibland är det roligt att prova en ny. 

För mig kännetecknar ett bra medium någon som kan leverera bevis för att andevärlden finns. Och att han/hon kommunicerar med en ande som kan kännas igen. Ett bra medium är någon som är ödmjuk och empatisk. Ett bra medium ger relevant information och ev rådgivning, så att klienten känner sig upplyft efter sittningen. 

Ett bra medium ska för mig ha arbetat med sig själv och helst vara certifierad medium. Ska vara bra på att se och förstå andra människor. Jag har gått till flera olika så jag har blivit kräsen på bra medium. Har gått till en som tryckte ner mig och bara tjatade om samma saker och jag var inte glad när jag gick därifrån. Arrogant var hon. Både Shirin och Oriana är äkta och fantastiska medium. Ni får gärna kontakta mig om ni vill ha deras mobilnr. De tar bara 500 kr för en timme. Kan även göra seans via telefon.

För er som är skeptiska säger jag bara: PROVA! Sedan kan du tänka vad du tycker. När du får höra saker, detaljer som är omöjligt för andra att veta så kommer du nog att ändra uppfattning. :) 

Ni får ha det så bra så hörs vi snart igen!

Kom ihåg gårdagen,
Dröm om morgondagen….
Men LEV IDAG! :)

KRAMAR FRÅN ER SARA.Den här länken skickade Angelica till mig :) Kul att se! 

 

 

Hej mina vänner!

En hälsning från Angelica som har lite kvar på sin graviditet nu, att hon har fullt upp varje dag i Florida. Hon kommer till Sverige om en vecka för hon saknar Alex så mycket. När jag fick denna bild och meddelande från henne är det 22 november. Ser härligt ut! Hon verkar trivas som fisken i vattnet! :) 

Fortsättning följer! :) 

Kram! Sara.

 

Det här är det sista avsnittet om KARLSSONS som visades på tv hösten 2016.

 Ett annat avsnitt av KARLSSONS på tv3 !

Här är bilder från när Angelica & Alexander var på 3D ultraljud och såg deras dotter Isabelle som beräknas födas i januari. 

Vackra paret Karlsson hälsar att de har det jättebra i Florida nu. Är 26 november när jag skriver detta. De kommer att stanna ett tag till där, men Angelica reser snart hem till Sverige. :) 

 

 ..... Ett annat vackert par som snart blir föräldrar! :) 

Jag måste säga att jag tycker att de har äktenskapstycke! 

 

 En fin bild på hela familjen Karlsson! :) 

 Följ med hem till Leif-Ivan! :) 

Intressant att lyssna på Leif-Ivan när han var gäst i Nyhetsmorgon! :)

TÄNK RÄTT OCH BLI FRAMGÅNGSRIK med Leif-Ivan och Anders. BRA BOKTIPS! Här är del 1 av tre delar. 

 

Om ni vill lära er mer om nätverkande, och hur man blir framgångsrik så rekommenderar Leif-Ivan er att köpa boken "Framgångsrikt nätverkande" av Jonny Nordin.  Den innehåller mycket bra tips.

Leif-Ivans tips till er:

  • Använd bara positiva tankar, glöm de andra
  • Finns inga problem, det finns bara lösningar.
  • Se långsiktigt på alla projekt.
  • Våga satsa, den som inte satsar kan heller inget vinna.
  • Sätt upp mål, det finns inga som är för höga.
  • Ha en hög tro på dig och det du gör.
  • Var uthållig hela tiden, kämpa, det ger resultat.
  • Låt pengarna jobba, handla från vinsterna.
  • Vid försäljning; sälj dig själv först.

 

Leif-Ivan har köpt båten M/S Birger Jarl och rustat upp den. I december kan du boka julbord på båten och även julbordskryssningar i Stockholm skärgård. Behöver du bo centralt i Stockholm så kan du boka boende på M/S Birger Jarl. Båten har flera restauranger och barer som är öppna både för boendegäster och för allmänheten. På övre däck finns ett soldäck men också en skybar där man kan sitta och njuta av den fantastiska utsikten över Stockholm och Gamla stan. Du är varmt välkommen hälsar Leif-Ivan med besättning! :) 

Leif-Ivan lovar att sköta sin Hälsa bättre efter hjärtinfarkten.............

 

Boka Karlssons och Krantz&Krantz på Birger Jarl 29 april 2017 !

Rock and rollfesten på M/S Birger Jarl med Leif-Ivan Karlssons familj och Krantz&Krantz blev en dundersuccé med publikrekord.  Nu gör dom om det! Datumet är  29 april 2017.

Biljetter kan du boka på: http://www.msbirgerjarl.se

 

Nu går Angelica med väntande Isabelle in i vecka 39. Barnet är fixerad och kan komma när som helst. Hon hoppas att förlossningen blir den 11 januari på hennes och Alex 1 årsdag. Jag håller tummarna för dom. :) 

De har kommit på ett smeknamn till dottern... det blir Baby Belle! :) 

 

 

 

Jag kollade upp vad namnet Isabelle betyder. Min dotter heter Isabel så det är ganska lika. :)  Här kan du läsa: 

Namnsdag: 28 Maj .

Placering på namntoppen 2015:  20

Isabelle är ett kvinnonamn, den franska versionen av Isabel, som i sin tur kommer från Elisabeth. Där är betydelsen "Gud är min ed". Den spanska formen av namnet är Isabella, smeknamet Bella är italienskt.

På grekiska betyder namnet gudinna. 

Isabelle betyder Gud är fullkomlig.

Belle betyder skön, vacker på franska.

Namnet började användas i Sverige i slutet på 1800-talet och var då ett av 1980-talets modenamn. År 2002 fick 378 flickor namnet, varav 241 fick det som tilltalsnamn.
Detta namn finns i nästan hela världen
Det finns många olika alternativa stavningssätt. Det finns 9931 med stavningen Isabelle i Sverige, ca 5300 Isabell, ca 400 Isabel, ca 780 Izabelle, ca 330 Izabell, 114 med stavningen Izabel 4 med stavningen Isabele samt 2 med stavningen Izzabelle.

 Mitt blogg-inlägg!

Hej mina fina vänner!


Hoppas det är bra med er i vintervädret. Idag när jag skriver är det 5 januari och mycket snö har kommit där jag bor. Jag tänker varje dag på en tjej och håller tummarna för henne och det är Angelica Karlsson som du kanske har sett i realityserien ”Karlssons” på TV 3 i höstas. Där fick vi följa Angelicas gravidresa. Hon vill att Isabelle som dottern ska heta, ska födas 11 januari på hennes och Alex 1 årsdag så därför håller jag tummarna.

I programmet på tv fick vi följa hela familjen Karlsson med superentreprenören pappa Leif-Ivan i spetsen. Men det tittarna inte fick veta var att Angelica under tiden i programmet fick missfall. På detta fick hon även njurbäckeninflammation och var tvungen att åka till sjukhuset. Sedan fick hon veta att hon var gravid igen, mitt under att programmet spelades in. 

Angelica berättar:

- Jag var då i vecka 7. Alla som ser programmet tror ju att det här barnet jag väntar är samma som i början av tv-serien. En del uppmärksamma tittare kunde lista ut att jag inte kan ha vara gravid i tolv månader. 

Idag vet jag att Angelica är glad, lycklig och längtar så otroligt mycket efter Isabelle. Hon tror att allting har enmening och det tror jag också. Så snart är det dags för Angelica att föda. Hon har valt att göra det i Sverige och här har hon också sin kära pojkvän Alex. Barnet är fixerad så förlossningen kan bli när som helst. Det är första gången på 20 år som hon inte firade julen i Florida i deras hus där, men nu väntar ett nytt härligt liv. Hon verkligen gravidstrålar idag!År 2016 var verkligen ett händelserikt år. Både för Angelica och hennes pojkvän Alexander. Min son, som också heter Alexander, är bästa kompis med Angelicas Alex (detta blev snurrigt :) och han skulle göra en intervju med Leif-Ivan och tog med sin kompis till Florida. Angelica och Alex blev kära på en gång när dom träffades och det dröjde inte länge innan Alex åkte tillbaka till henne i Florida. Angelica berättar att hon hade sex för första gången med Alex på en strand. Dom var helt ensamma och det var så vackert. De hade bara känt varandra i en vecka, men allt kändes så rätt. Jag minns i programmet när det framkom att Angelica var gravid att Leif-Ivan sa till Alex: ”Har ni haft sex med varandra?” Det var lite roligt. Ja du Leif-Ivan, det brukar vara det vanligaste sättet att bli med barn! :) 

Jag tänker på min sons bästis Alexander Råland, vilket upplevelse han fick vara med om förra året. Blev kär, fick veta att tjejen är gravid och samtidigt var han tvungen att medverka i en tv-inspelning med familjen Karlsson. Så den tredje gången som han träffade Angelica möttes han också av ett kamerateam. Men Alex tyckte att dom skapade en avslappnad stämning under deras första halvår tillsammans inför hela svenska folket. 

Jag vet att Alex är en superfin och varm kille, omtänksam, och jag blir lite rörd när jag läser vad han skriver på Instagram: ” De senaste 365 dagarna har innehållit några av mitt livs lyckligaste stunder och största utmaningar och i skrivande stund pågår nedräkningen till vår älskade Isabelles födelse som kan vara bara timmar bort. Mitt hjärta må fortfarande slå dubbelt så snabbt, men i Angelica slår två hjärtan. Ett särskilt tack till min älskade Angelica som har kärleksfullt burit vår dotter i 9 månader genom toppar och dalar, du är fantastisk!” Visst skriver han fint? Vidare säger Alex att hans mantra för 2016 är: ”När det är rätt spelar det ingen roll i vilken ordning man gör saker!” I deras fall blir det barn först och ordna resten sen. Dom letar efter ett nytt hem att bygga upp sin familj i. 

Angelica berättar för mig: 

- Jag mår jätte bra! Har börjat få förvärkar nu sen igår. Tänkte igår att nu kanske det är dags, men nope, hon håller sig nog inne max en vecka till , den 11. Hoppas! Skulle vara en sån fin kärlekspresent till vår årsdag. ;) 

Vidare säger Angelica:

- Jag är otroligt tacksam för att jag haft en sån bra graviditet . Visst är man lite tyngre än vanligt. Inga typiska större graviditetskrämpor egentligen. Är nog till stor del för att jag fått i mig bra vitaminer och mineraler. T ex äter jag magnesium varje dag, och det tror jag är bra för dom som får foglossning .

- Jag minns hur det var under mina tre graviditeter, jag ville bara träffa barnet i magen, se hur barnet såg ut. Speciellt mitt tredje barn för då hade jag gått igenom det två ggr. Jag kände sug hela tiden på apelsiner med mitt första barn, bananer med mitt andra och jag hade inget speciellt sug med mitt tredje barn. Har du känt att du vill äta något speciellt och i så fall vad? undrar jag.

- Mina cravings har skiftat under graviditeten, 1-2 veckor var det lakrits, sen Renée Voltaire rotfruktchips, sen kött, kolhydrater i allmänhet, och nu mandariner och apelsinjuice, svarar Angelica.

- Vem har bestämt namnet? Ska hon heta mer än Isabelle?

- Vi var överens om det namnet redan första veckan sen vi träffades och pratade lite oskyldigt om vad vi vill att våra framtida barn ska heta . Är ett så vackert namn och ingen av oss har någon koppling till det sedan tidigare. Känns rätt för oss båda. Vi tänker antingen min mormors namn Vally eller min mammas namn Susanne i mellannamn. 

- Hur många barn vill du ha? Frågar jag nyfiket vidare.- Får se... Men kanske 2-3 barn totalt.

- Om du och Alex gifter er, vad kommer ni att heta i efternamn, Vilket efternamn får Isabelle?

- Om vi gifter oss kommer vi ta bådas efternamn, Karlsson Råland :). Isabelle kommer få bådas efternamn direkt. 

- Vilka är dina mest positiva minnen från barndom/uppväxt?

- Att vi umgåtts så mycket som familj. Vi har alltid blivit inkluderade av mamma & pappa, som hellre tagit med oss på sina saker/jobb än att lämna bort oss hos någon. Att mamma varit så kärleksfull, trygg och stadig. Hon har alltid funnits där. Så mamma är allas vår stöttepelare i familjen. Hon är liksom ett fint minne som jag uppskattar väldigt mkt och som jag tänker mkt på idag när jag själv ska bli mamma. 

- Vad är nackdelar/fördelar att växa upp i en rik familj?

- Vi har inte alltid haft mycket pengar. Utan det är mamma & pappa som verkligen kämpat för det . Och sen när vi barn blev äldre hjälpt till med. Det har gått upp och ner ekonomiskt. Men tack vare att pappa gillar att ha livskvalité i form av leksaker, bilar, båtar, pool, osv så har vi barn fått ta del av det och det har varit väldigt roligt! Ser inga nackdelar med det, utan ibland har det bara blivit stressigt & extra mkt jobb. 

- Hur kommer ni att uppfostra er dotter? frågar jag.

- Vi kommer ge henne mkt kärlek och trygghet. Det är den viktigaste grunden tycker vi.- Tror du på liv efter döden? 

- Ja, jag tror att vi lever flera liv för att utvecklas.. Och att vi ska fokusera på detta liv och inte ta det för givet. Det här livet vi har nu händer bara en gång.. 

- Jag hoppas på att vi längre fram bor i Florida, där jag trivs allra bäst. Alexander trivs också väldigt bra där som tur är! Jag har nyligen startat min hemsida AngieCay.com och i framtiden så kommer jag att designa & erbjuda det mesta, mina andliga smycken, kläder, väskor, blandade saker mm. Sånt som jag tycker om & tror på och vill dela med mig av till fler människor. Vill även starta ett hälsocenter plus café som jag har funderat på i några år.. 

- Jag förstår att du är mycket orolig för Leif, din pappas hälsa. Vad kan du göra för honom? 

- Jag har försökt hjälpa honom på rätt spår i många år. Han har blivit mer hälsosam nu och jag är så glad för det! 

- Du är medial som jag. Kan du lägga Tarotkort?

- Jag håller inte på tarotkort. Experimenterade lite när jag var yngre. Men nu lägger jag ängla kort istället. Doreen virtue har så fina olika kortlekar man kan känna vad som passar en bäst, svarar Angelica. 

- Förlovning på gång med Alex? undrar jag nyfiket. - Jag är gammaldags där, och hoppas han friar .. Tycker det är väldigt fint att vara förlovad med den man älskar .. Sen tycker jag inte man nödvändigtvis behöver gifta sig direkt efter förlovning. 

- Vad ska du ta med från din egen uppfostran till Isabelle? 

- Jag kommer absolut använda mig mkt av hur min mamma uppfostrade mig. Kärleksfullt & mysigt. Med fina traditioner och kramar. Vår dotter ska kunna lita på mig och Alexander, veta att vi alltid finns där för henne. Vårt hem ska vara hennes trygga zon och uppmuntra hennes intressen och stötta henne i det hon vill. 

- Stöttar din familj dig i din graviditet?

- Ja dom är jätte glada för oss och längtar efter sitt barnbarn!

När jag frågade Leif-Ivan så sa han att han ska skämma bort Isabelle och hon ska tycka jättebra om sin ”moffa”. 

- När blir din webshop klar och vad ska den heta?

- Den ligger uppe och heter AngieCay.com !

- Kommer du och Alex att skaffa något djur i framtiden ex hund?

- Vi vill ha hund längre fram! Och kanske häst ifall Isabelle blir intresserad av! 

- Vad tror du är receptet till att bli framgångsrik?

- Att man gör något som man brinner för. Något man verkligen tycker om att göra. Något man tror på. Det är det bästa framgångsreceptet, svarar Angelica och hon har så rätt. 

- Hur ser den korta tiden ut fram tills förlossningen? frågar jag. 

- Vi tar det som det kommer, måste köpa bilbarnstol till bebis! Och packa BB väskan. 

- Kommer du i framtiden att arbeta på båten Birger Jarl som din pappa äger?

- Jag kommer kanske att jobba på båten efter min mamma ledighet.

- Hur känns det när tv-programmet slutade med er? 

- Det var jätte kul att spela in det, rolig upplevelse . Var super spännande varje tisdag att följa det. Så visst var det trist när det var över. 

Jag önskar dig Angelica & Alexander Råland ett varmt lycka till med förlossningen. Handlar om dagar nu när jag skriver detta och vi får hoppas att hon kommer den 11 januari på er årsdag! Så välkommen till världen Baby Belle! Ja hon kommer att kallas för det. Ett fint citat till dig Angelica från mig:

”Att vara mamma är den högst betalda jobb i världen. Eftersom betalningen är i ren kärlek!” 

Många kramar från Sara.

Bilden på Angelica tillhör: tidningen Gravid & nyfödd nr2 december 2016, och fotografen är Sandra Birgersdotter. 
Leif-Ivan älskar bilar som ni vet och denna nedan är en av hans nyaste köp! Köpt på en auktion så den och ett par bilar till hamnar på museumet. 

 Hela familjen Karlsson! 

 - Snart blir vi mormor och "moffa!" :) 

FINA ANGELICA! 

 

Stolt Leif-Ivan vid en av sina största intressen: Bilar! 

 

 Idag är det torsdagen den 12 januari när jag skriver detta. Angelica hade hoppats att Isabelle föddes igår på hennes och Alex 1 års dag! Det är nära nu... inte långt kvar och längtan är stor! 

Dagen före den planerade förlossningsdagen 17 januari hälsar Angelica:

- Min & Alexanders älskade fina tjej har inte kommit ännu, men hon har fått en jätte fin sång redan!  ❤️

Här är sången som pappa Leif-Ivan har sänt henne. Hoppas nu Isabelle hör sin sång och kommer till världen imorgon 17 jan. Vi håller tummarna! 

 

Hej alla fantastiska vänner!

Kan du ta dig tid för dig själv utan att få dåligt samvete? Är det okej för dig att ta det lugnt och sakta ner livet ibland? Tillbringar du tid med människor som får dig att skratta? Underhåller du relationer som får dig att må bra i dig själv ? Hur bra är du på att ta hand om dig själv och även vårda ditt förhållande om du har en partner?

Du ska vara med dig själv hela livet så gör ditt liv till en rolig och intressant upplevelse. Vi behöver alla hitta på saker ibland för att må bra. Jag gillar att gå på bio, teater, gå på föreläsningar, vara ute i skogen med mina hundar och ibland åka på en dygnskryssning. Jag känner många par som ibland tar in på ett hotell för att komma hemifrån en natt och även för att vårda förhållandet. Kanske finns det småbarn med i bilden och då om något är det viktigt att en natt ibland få komma iväg.

Är man inte i ett förhållande kan det ändå vara skönt med ett litet miljöombyte ibland. Snart är det februari och Alla hjärtans Dag. Jag ska nu ge er ett bra tips för att unna dig/er egen tid och detta kan du även ge bort i present till din partner eller en vän. Går att fixa presentkort! :) 

Superentreprenören Leif-Ivan Karlsson är stolt ägare till båten M/S Birger Jarl. Den ligger nära Slussen i Stockholm. Han har låtit den renoveras och planen är att hon ska bli Stockholms nya maritima nöjescenter. Nyårsafton på M/S Birger Jarl blev en succé och även Halloweenfesten.

M/S Birger Jarl är ett fartyg med sex däck. På övre däck finns ett soldäck. Sommartid är det fantastiskt att sitta där men du har även en slående utsikt över Stockholm och Gamla Stan vintertid. På däck 6 finns Skybar och på fjärde däck finns receptionen samt restaurang Roslagen där det också serveras en härlig frukostbuffé. Det finns 177 hytter på båten, alla inredda med traditionell marin- och sjöfartdesign.

Hytterna varierar från enkla små rum med delat badrum till större rum med eget badrum och fönster. Det finns allt från Standard hytter till Superior hytter. Det finns även billigare alternativ på hytter. Ett enkelrum kan du få för 399 kr per natt. Reception är öppen 24 timmar och incheckning är från kl 15.00 och utcheckning kl 11.00. Sänglinne och handdukar ingår i priset.

Första kryssningen är 11 mars och ungefär från mitten av maj kommer M/S Birger Jarl i stort sett att gå varje lördag och söndag hela sommaren.

BOKAR DU EN STANDARD HYTT ELLER SUPERIOR INGÅR FRUKOST  T OM 31/3 2017 !

Om du går in på:  www.msbirgerjarl.se  så kan du se vilka dagar det är event/nöjen på båten. Jag kan verkligen rekommendera dig/er att uppleva en natt på detta unika, fantastiska skepp! Kanske för att få egen tid själv, med din partner eller vän. Kanske för att kombinera nöje med avkoppling. För dig som ej bor i Stockholm är detta ett bra boende-alternativ.

Du kan göra en bokning på denna mail: booking@msbirgerjarl.se

Det var dagens tips ifrån mig! :) 

 

SKÖT OM DIG! KRAMAR FRÅN ER SARA.

 

Hej mina fantastiska vänner!

Hoppas att det är strålande med er! Jag har som flera av er vet följt Angelica Karlsson i sin graviditet och i senaste blogginlägget hade hon fått förvärkar. Angelica som är dotter till super-entreprenören Leif-Ivan Karlsson. Det visades i höstas en serie om familjen på tv. 

Vill berätta den glada nyheten att Isabelle föddes den 18 januari på kvällen och hon var 49 cm lång och vägde 3,1 kg! Förlossningen var lång och jobbig så familjen har behövt vara själva några dagar och återhämta sig. 

Isabelle är född på Förlossningen på Danderyds sjukhus. Där föddes även mitt första barn. Min mamma som ej lever idag har jobbat 40 år på Danderyds sjukhus så detta sjukhus är lite speciellt för mig. Dom har en fantastisk personal! :) Jag vet att Angelica också tycker att dom har varit underbara och tagit hand om dom. 

Önskan var att barnet skulle ha kommit på Angelicas & Alexanders 1 årsdag den 11 januari, men jag är övertygad om att 18:onde var bra dag också. Det är nämligen Angelicas älskade mormors födelse & dödsdag och de hade redan bestämt att Isabelle ska heta Vally efter mormor i mellannamn. Jag tror det är en mening med allt och även att hon föddes denna dag. 

Jag tycker att namnet Isabelle är jättevackert och mycket för att min dotter heter likadant men hon stavar det Isabel. Jag är så glad att deras kärleksbarn har kommit till världen och att allt har gått bra.

STORT GRATTIS TILL ER SÖTA DOTTER!

Kramar från Sara. 

GRATTIS säger jag också till Susanne & Leif-Ivan som har blivit mormor och morfar!  :) 

 Isabelle Vally Karlsson Råland 

cirka en vecka gammal bara! Så söt! :) 


 

En lycklig och glad Mamma! :) 

 

Tiden går och lilla Isabelle växer! Många tycker att hon är lik sin pappa. Vad tycker ni? Jag tycker det är för tidigt för att säga vem hon liknar. Kan vara mormor och morfar också. :)  Här är en hälsning från Angelica till er med en nytagen bild: 

"Vi njuter för fullt av att vara i babybubblan och ta hand om vår lilla underbara tjej ️. Tack för era fina gratulationer" 

 

Kramar från Isabelle, mig & Alexander

 

 

Leif-Ivan om sitt barnbarn!

- Det kommer att bli något riktigt bra av henne. Hon har ju mina gener i blodet, säger han. Jag skulle vilja säga att hon är en kopia av morfar! :) 

Han är överlycklig att han har blivit morfar till Isabelle. Leif-Ivan berättar att han är synsk, har kontakt med de döda och visste att barnbarnet skulle komma 18 januari - efter ett tecken från hans avlidna svärmor. Just nu är han med sin fru Susanne i Florida och återvänder till Sverige i april. Då kommer Isabelle att vara fyra månader gammal. 

- Då har hon lärt sig att säga "morfar"! säger Leif-Ivan. 

Han har stora förväntningar på barnbarnet. :) 

 

 Fina Angelica! :) 

 

Leif-Ivan har det stora nöjet att visa ytterligare ett nytillskott till museumfamiljen :

Chevrolet belair cabriolet 1955
Bilen är i superskick helrenoverad

En fantastiskt fin cheva cab som kommer trivas som fisken i vattnet på museumet med alla sina 50-tals kompisar, säger Leif-Ivan. :):)

 

 

After-work med utsikt boostar dina affärer!

Som ni vet äger Leif-Ivan Karlsson den fina båten M/S Birger Jarl som ligger nära Slussen i Stockholm.

Nu anordnas varje onsdag after works med fokus på affärsmingel ombord på fartyget M/S Birger Jarl i Stockholm.

– Här kan man träffa nya kontakter, möta upp befintliga, hänga med polare, mingla eller bara slappna av. Tanken är att alla som är intresserade ska känna sig välkomna och kunna ta för sig, säger Joakim Sköldhammar som driver båten.

PLATS

M/S Birger Jarl, på Södermalm (bredvid Fotografiska museet).

TID

Varje onsdag mellan 17.00 och 24.00 (From 1 februari 2017)

INTRÄDE

  Kostnadsfritt.

 

 

 

- Tiden står stilla när hon vilar i min famn. Mitt hjärta fylls av kärlek varje gång jag ser kvinnorna i mitt liv Angelica & Isabelle! säger en stolt pappa.

Ännu en gång GRATTIS till er fina dotter Isabelle Vally Karlsson Råland som föddes 18 januari 2017. 

Nytagen bild från Angelica som mår som en prinsessa med sina två kärlekar: Isabelle och Alexander! :) 

 

 

 

Fina familjen myser i solen 15 feb 2017.

 Nytagen bild på mor & dotter! :) Så fina! 

En gullig bild till på Isabelle! :) 

 

 Ett fint foto till på Isabelle. Rocktjejen! :) 

 .... En bebisbild till med en hälsning från Angelica lördagen den 25 feb: 

"Lördagsmys, snart kanske utflykt till Vaxholm & Täby ❤️. Är så fint, hennes ögon är en exakt kopia av sin pappas!! Så vackra ."

Leif-Ivan Karlsson äger som ni nog vet fartyget M/S Birger Jarl. För er som planerar att gifta er 2017, så har M/S Birger Jarl härliga lokaler med fantastisk utsikt. Finns även i bröllopsguiden 
Maila till event@msbirgerjarl.se  för mer information.

 Blir några gulliga bilder till på söta Isabelle!  Angelica säger 26 feb:  

Idag är vår älskade lilla tjej 5 veckor+4 dagar ❤️. Hon är så underbar och magiskt vacker på alla sätt & väldigt lik sin pappa! Älskar er!

Söt som socker! :) Frysa behöver lilla Isabelle inte. 

 - Så skön stil min lilla älskling har! säger Angelica om sin söta dotter.  ❤️✊

 

Vill du ha kul så kom till Leif-Ivans mysiga fartyg denna dag! :)

TT Grace kommer till M/S Birger Jarl!

Den 27 maj kan vi stolt presentera TT Grace på scenen! Det kommer bli en kväll med ett härligt drag och är perfekt för dig som uppskattar glad doo-wop rockabilly musik.

Musik som kunde vara hämtad från filmer som Grease, eller tja... varför inte säga: som The Boppers lät i början av sin karriär. Ett band de lirat med vid mängder av tillfällen.

Boka din plats på Rockabilly-buffén för 375kr per person på restaurant@msbirgerjarl.se - Du betalar maten det på plats.

Endast 150kr i förköp och 200kr på plats. Så passa på att säkra din plats! 

De turnerat flitigt under 10 års tid över hela landet ända nere ifrån Trelleborg och upp till Luleå och inte att förglömma delar av USA där de varit med i bland annat två tv-shower: George Kleins tv show i Memphis och Steve Bowers tv show i Jackson, Tennessee. Liveshower på "Elvis Week" i Memphis med inga mindre än "Sun Records" legendarerna: Rayburn Anthony & Carl Mann som gästartister är också något som grabbarna hunnit med och dessutom har de tidigare jobbat med producenten Larry Rogers, som bl.a har producerat Ricky Nelson och Beatles ex-trummis Ringo Starr.
För mer information om det här häftiga bandet 
http://www.ttgrace.com/

Fina familjen! 6 veckor och 4 dagar är Isabelle på fotot under. Hon suger på sin tumme hos farmor! :) Tiden går fort! :) 

 

Det händer saker hos Fam Karlsson. Nu har Leif-Ivan lite att styra upp! Här kan ni läsa vad som har hänt.

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/leif-ivan-karlsson-gar-i-konkurs-med-flit-vill-bli-av-med-personalen/repqch!X28QwIlL6LFy9gN2KNgSBA/

Leif-Ivan:

- Hello nu har jag tryckt på reset knappen. Nu jävlar skall vi få ordning och reda genom mitt nya driftsbolag, nu kommer solen åter att lysa på oss, tyvärr gick det gamla som köptes med vid sidan av fartyget dåligt på grund av felaktig och arbetsovillig personal som inte velade följa med i mitt tempo. Men det som inte dödar det härdar.

 

Artikeln här:

Leif-Ivan Karlsson går i konkurs med flit – vill bli av med personalen.

 

Superentreprenören Leif-Ivan Karlsson är inte nöjd med personalen på den hotell- och restaurangbåt han köpte i somras. Nu går han i konkurs för att bli av med allihop. 

 

Det var i juni 2016 som den självutnämnda superentreprenören och mångmiljonären Leif-Ivan Karlsson köpte det kulturmärkta fartyget M/S Birger Jarl vid Stadsgårdskajen.

 

Efter en stor renovering skulle Birger Jarl bli ett maritimt nöjescenter, enligt Leif-Ivan Karlsson själv.

 

Nu framträder en annan bild.

 

Den 13 februari i år beslutade Stockholms tingsrätt att försätta det bolag som driver hotell-och restaurangverksamheten ombord i konkurs. Ansökan är gjord av Leif-Ivan Karlsson själv.

 

Leif-Ivan köpte 100 bilar och grannarnas villor - ”Jantelagen är en hemsk sjukdom”

 

– Vintern har varit ett helvetes mardröm med fartyget, säger Leif-Ivan Karlsson till StockholmDirekt på telefon från Florida.

 

Leif-Ivan Karlsson säger att han begärt driftsbolaget i konkurs för att kunna driva verksamheten vidare och samtidigt bli av med personalen.

 

– Det går inte att få någon styrsel på personalen. De sjukskriver sig hela tiden. Och de är skyddade av facket. Det som hände var att jag fick ha dubbel personal. Sedan i somras har jag gått minus tre miljoner kronor på verksamheten, säger han.

 

– Det fanns ingen möjlighet att få det här att fungera. Det här är en ren och skär strategisk affärsförändring.

 

Ska köpa lagret

 

När driftsbolaget gått i konkurs är planen att köpa lagret av mat och alkohol till ett nytt bolag – och driva verksamheten vidare som om ingenting har hänt.

 

Hotellet och restaurangen kommer att ha stängt i max några dagar, enligt Leif-Ivan Karlsson.

 

– Jag kommer att driva det nya driftsbolaget utan anställda. Jag ska bara hyra in personal, säger han.

 

Personal på båten har kopplat in fackförbundet Seko Sjöfolk.

 

– Det är olyckligt för de personerna som nu drabbas av det här. Leif-Ivans anklagelse får stå för honom, säger Chang Strömberg, ombudsman på Seko Sjöfolk som ska sätta sig i förhandling med konkursförvaltaren imorgon.

 

Enligt förbundet drabbar uppsägningarna 15 tillsvidareanställda och ett stort antal vikarier och korttidsanställda.

 

"Olyckligt för de anställda"

 

Enligt facket riskerar många av dem som sägs upp att inte få ut hela sin lön eftersom maxbeloppet på den statliga lönegarantin inte räcker till för att täcka hela lönebortfallet med sex månaders uppsägningstid.

 

– Allt är inte klart än men ställs vi inför den situationen avser förbundet att begära sjöpantsrätt i fartyget Birger Jarl. Det innebär att vi kan tilltvinga oss löner som inte betalas genom att fartyget tas i pant. Det är en exklusiv rättighet som finns inom sjöområdet och som regleras i sjöfartslagen. Det återstår att se hur konkursförvaltaren hanterar det här, säger Chang Strömberg, ombudsman på Seko.

 

Verksamheten drivs för tillfället av konkursförvaltaren Thomas Ehrner.

 

– Vi håller på att sätta ihop en konkursboupptäckning och driver verksamheten vidare för att se om någon vill ta över. Och vi har ordnat lönegarantier åt ett stort antal anställda. Om du räknar in alla extraanställda så rör det sig om lite över 50 personer, säger Thomas Ehrner till StockholmDirekt.

 

Själva båten M/S Birger Jarl äger Leif-Ivan Karlsson genom ett annat bolag än det som nu begärts i konkurs.

 

Han fixar nog det och vi får hoppas att han fortsätter att driva det fina fartyget! :) 

 

 

 

Den var bra :)

 

Hejsan! :) 

Jag kollade lite med Leif-Ivan angående M/S Birger Jarl. Se text ovan, konkursen. Han sa att båten äger han i ett eget rederi vad som än händer och att han strategiskt byter driftbolag. Ingen ändringa alltså, utan nu gasar vi! :) Det enda tråkiga kan vara några dagar med väntan på nya alkoholtillståndet, säger Leif-Ivan. Han hälsar också att han kommer hem sista dagarna i mars med Susanne. Det var kul att höra! 

Isabelle är söt även om hon gråter, tycker mamma Angelica. :) 

Bilder på sötaste Isabelle kan man aldrig titta för mycket på så här kommer några till :) 

 

Kommande event på Leif-Ivans M/S Birger Jarl.

APR28

Rock´n´Roll med Dr Krall på M/S Birger Jarl - 28 april

fre 18:00 · M/S Birger Jarl Skybar · Stockholm, Stockholms län

APR29

Krantz & Krantz - på M/S Birger Jarl - 29 april

lör 18:00 · M/S Birger Jarl Skybar · Stockholm, Stockholms län

MAJ27

TT Grace på M/S Birger Jarl

lör 20:00 · M/S Birger Jarl Skybar · Stockholm, Stockholms län

En fin bild till på söta Isabelle! :) 

Inte alltid så kul med mammas rosetter på mig! :) 

Äntligen har mormor & morfar kommit hem och får träffa Isabelle! Deras första möte med sitt barn-barn!

Leif-Ivan hälsar idag den 20 maj att premiärkryssningen på M/S Birger Jarl blir lördagen den 27 maj och att alla i familjen mår jättebra. Brunch kryssningar blir varje söndag från maj till november. Mysigt att ta med familjen och vännerna på en härlig brunch i skärgården. Telefon till M/S Birger Jarl är 08-684 101 30. Varmt välkomna önskar Leif-ivan med besättning! 

 

 28 Maj MORS DAG! Grattis Angelica! 

Söta Isabelle får vara med mamma på jobbet :) 

Minne från inspelningen av "Karlssons" för 1 år sen.... Fina Angelica! 

 Lite nya bilder på söta Isabelle! :)  Juli 2017. 

Isabelle med mormor!

Erbjudandet finns just nu på Lets Deal! :) 

Grillkryssning i Skärgården på MS Birger Jarl! Frossa i Kycklingfilé, Flap steak, fläskkarré, brownie m.m. Ord. pris 490 kr/person, din deal: 244 kr/person

Söta Isabelle 23 juli :) 

http://www.norrbottensaffarer.se/na/leif-ivan-efter-fjarde-hjartattacken-jattelaskigt-nm4609400.aspx

Här kan ni läsa Leif-Ivans egna ord! :)

 Fina Isabelle 5 aug.

 

Schlagerkvälls premiär med Magnus Carlsson! Boka din biljett här: 
https://billetto.se/…/schlager-kvall-magnus-carlsson-biljet…

 Fin bild 13 sept 2017 på mor & dotter! :) 

 Ny bild på fina Isabelle :) Okt 2017.

 GOD JUL önskar Fam Karlsson 2017!