Blogg

Nätdejting! 

2016-10-27

Hej på er alla fina! 

Nätdejting växer - Varför växer nätdejting? Kan det vara för att det faktiskt fungerar? Nu för tiden är det inget konstigt, skumt eller ovanligt med att söka efter kärleken på dejtingsidor. I dagens Sverige finns många lyckliga par som funnit varandra genom nätet.

Att dejta någon är lite grann som att söka jobb. Man måste anstränga sig. Man måste presentera sig själv, lyfta fram de sidor man tror att andra är intresserade av.

Relationsbildandet blir en form av marknad, där man samtidigt agerar köpare och säljare.

Jag har själv nätdejtat från och till i hela mitt liv. Jag har många vänner som nätdejtar eller har gjort det. Jag har också fått många vänner på dejtingsidor, vänner som jag aldrig har träffat av olika skäl men har behållt kontakten med. Kan t ex bero på att man är i olika skeden i livet och det passar inte just då, men att gemenskapen finns. 

Jag har följt utvecklingen och tycker mycket har förändrats. Idag verkar både tjejer och killar ha flera på gång, dejtar eller lär känna, så var det inte på samma sätt förr.

Själv har jag tyckt att det är ärligast att lära känna en i taget. Fokusera på en person. Jag har också tyckt att det är bra att skriva till varandra ett tag för på det sättet sparar man in onödiga dejter som tar ens tid. Ska kännas rätt och bra när man dejtar en kille. 

Eftersom nätdejting växer så enormt så beslöt jag mig för att göra en undersökning och ställde frågor till medlemmar på ett par olika sajter. Både till vänner som jag har där och personer som jag inte känner. Så gott som alla svarade.

Jag ville veta hur länge dom har varit på dejtingsidan, om dom är med på flera, hur många dom har dejtat, vad dom har gjort på sina dejter, vad det har berott på att dom dejterna inte ledde till ett förhållande, vad dom upplever är svårast med att dejta och vad målet är att vara med på sidan!

Ja tänker du kanske…. målet måste ju vara att hitta en partner. Nej, säger jag då, det är det inte för alla. Så jag skulle rekommendera alla dejtingsajter att man måste lägga in sin profil i den rubrik som passar bäst till vad man vill.

Rubriker skulle kunna heta ”Seriöst förhållande”, ”Nya vänner”, ”Älskare/Älskarinna”, ”Endast Chattvänner”, ”Särboförhållande”, ”Dejta direkt”, ”Lära känna ett tag” etc.

Jag har själv avslutat kontakt med killar när dom inte haft samma mål som mig. Och har bitvis varit ganska less på killar som tjatar om sex innan man ens har träffat dom. 
Och jag förstår att ibland 20-åriga killar söker en mogen kvinna… men ack nej. 

Personligen tycker jag det vore bra med rubriker så alla vet varandras mål. Gäller bara att man inte fuskar där och lägger in sin profil rätt. Jag får ofta höra från mina killkompisar som dejtar att tjejernas bilder inte stämmer överrens med verkligen när dom sen ses. Är säkert så tvärtom också.

En kille berättade en gång för mig att när han kom till platsen när han skulle träffa tjejen så stod en annan tjej där. Hon på dejtingsajten hade skickat sin väninna för att hon skämdes för sina små bröst. Min kompis vände och gick såklart. Ärlighet är bland det viktigaste när man dejtar och att vara sig själv! 

Några killar som svarat på min enkät berättade att dom med facit i hand efteråt kände att det var alldeles för nära inpå deras tidigare förhållande. Jag tror att det är viktigt att vara själv ett tag mellan varje förhållande. Hitta tillbaka till sig själv! Man behöver vara klar med sitt gamla och göra klart med det förflutna. 

Verkar var både från tjejernas och killarnas sida att fika på stan, promenad eller restaurangbesök är det vanligaste vid första dejten. Ibland kan det bli 1-3 dejter innan en av partnerna inte
vill fortsätta. 

En annan sak som har kommit fram i min undersökning är att killar ofta vill dejta direkt, medan tjejerna vill skriva ett tag. Men det varierar säkert där. Killarna tycker att det tar för lång tid att få till en träff. 

Jag ser i svaren också att tjejerna verkar dejta mycket mera än killarna. Och det tjejerna upplever är att många killar bara är ute efter sex och att dom tycker att det tar på krafterna att både bli dissad och dissa.

Tjejerna vill hitta kärleken och killarna skriver oftast att dom vill hitta en livspartner eller finna sin framtid! Men detta är naturligtvis olika från individ till individ. Jag kommer att forska vidare kring Nätdejting.

Vad har du för upplevelse av att dejta på nätet? Nästa gång jag skriver kommer jag att ge er lite tips! :) 

MÅ BÄST & SKÖT OM ER!
KRAMAR FRÅN SARA.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden