Blogg

Att lyckas på dejtingsajterna! 

2016-10-27

Hejsan! :)

Nätdejtning har blivit det mest använda sättet att träffa en partner på och nu vågar alla tala öppet om att nätdejta. För många år sen var det lite skam och jag själv undvek att säga att jag träffat en kille på nätet.

Jag har varit med på dejtingsajter från och till under mitt liv och jag ska erkänna att det inte alltid har varit för att hitta en partner,  utan för att jag har vänner där och skriver med dom.  Därför borde sajterna ha underrubriker som ”ej redo”, ”redo”. Skriver man till någon och inte känner sig riktigt redo att dejta någon, vilket kan bero på många saker, så kanske man blir redo om man känner tillit till någon och det mognas under skrivandets gång. Så har jag känt ibland.

Miljontals människor världen över sysslar med detta kontaktsökande via dator. I många fall leder det till långa förhållanden, men i olyckliga fall kan man också bli indragen i relationer som kan påverka en på ett negativt sätt. Det är inte alltid lätt att bedöma personen bakom profilerna.  Jag har stött på bådadera och är väldigt försiktig nu.

Jag kommer nu att skriva en del tips från egna erfarenheter men också generella tips. Egentligen gäller tipsen möten med en ev partner överhuvudtaget.

Ett tips om du har mycket omkring dig, ex med intressen, barn eller djur, så dejta någon som bor nära dig. Kan bli jobbigt annars om man bor i olika städer.  Dessutom om ni blir kära så kanske det inte funkar med flyttning. Jag har egen erfarenhet av det.

För länge sen dejtade jag ett halvår en kille som bor i en annan stad. Han hade småbarn då och jag också. Jag älskade honom och är säker att han älskade mig, men han hade sina barn boende varannan vecka hos sig och var ej flyttbar och inte jag heller. Vi fick avsluta med hjärtat i halsen. Detta gör jag aldrig om mer.

Så att fråga en kille direkt om han är flyttbar tycker jag är ok. Annars kanske man bara blir ledsen sen och tar varandras tid.

Kolla även framtidsmål och värderingar med den du skriver till. Stämmer dom överrens med varandra? Var inte rädd att fråga, det visar bara på intresse.  Skriv gärna lite längre, inte så kort. När killar har skrivit kort meddelanden till mig så tänker jag ”att han skriver till många så därför orkar han inte skriva mer”. Och det har visat sig stämma!

Har han/hon barn eller djur? Kanske båda. Är du beredd att hoppa in i det förhållandet med det ansvar som det innebär? Och du kommer antagligen inte att vara nummer ett. Måste ha förståelse att det krävs tid av din partner till att sköta om barnen eller djuren. Och du som har djur t ex,  passar han/hon in i ditt liv? 

Jag har två hundar och jag kommer i framtiden inte att satsa på en kille som inte gillar hundar, kan hundar eller vill lära sig hur hundar fungerar.  Hundarna är viktigast för mig och mina vuxna barn och det måste en kille förstå och acceptera.

Vad är dina grundkrav?  Stå på dig med dom och sök tills du hittar en som uppfyller dessa. Alla har vi några grundkrav.  Mina är att killen inte får röka, måttlig med alkohol eller nykterist och ska träna på något sätt.  Det är tre saker som jag tittar på. Gilla hundar förstås också. För att ett förhållande ska fungera långsiktigt måste man våga ställa några grundkrav.

Bjud på dig själv, var dig själv och var ärlig! Det kommer du längst med. Var uppriktigt intresserad av den andra parten och visa det. Att verkligen anstränga sig för att bli intressant, rolig eller vad det nu kan vara märks med en gång. Var dig själv!

Man kan ställa frågor och bjuda på sig själv för att få människor i din närhet att känna sig bra i ditt sällskap. Genom att fråga, visa intresse och vara lyhörd låter du personen få veta att han/hon är viktig för dig. Man kan ställa frågor om precis allt! 

När en kille inte ställer frågor till mig känner jag att han är ointresserad av mig och det liv jag lever.  Även om man känner sig lite blyg, rodnar så är det inget som syns i meddelandet, i flörten eller leendet som du skickar.

Bygg upp din profil i olika steg. En kort biografi, säljbrev och vad du letar efter i en partner. Fokusera då på karaktär istället för fysiska egenskaper. Försök att inte tänka och fundera för mycket när du skriver, bara skriv! Låt presentationen bli som en liten berättelse.

Ljug inte i din profil. Det kommer inte att tjäna något till när verkligen kommer och man träffar varandra. Det finns i slutändan inget att vinna på att ljuga eller försköna historier, så gör dig själv en tjänst och ljug inte.

Det handlar om förmågan att möta andra människor. Att kunna prata med någon som man är intresserad av och presentera sig själv på ett trevligt sätt.

Nästa gång kommer jag att skriva lite om hur det fungerar på dejtingsajterna, vad som man bör vara uppmärksam på.

Ha en underbar dag eller kväll!
Kramar från Sara.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden