Välkommen till min sida som

handlar om min hund Molle! 

Detta är en av mina favvo-bilder på Molle. Taget sommaren 2016 på Grinda i Stockholms Skärgård. 

Min älskade Molle!

Denna sida kommer att handla om DIG!

Jag älskar dig av hela mitt hjärta och är så

tacksam och lycklig över att just jag får vara din matte!

Du gör mina dagar vackra och förgyller mitt liv som

ingen annan kan! Du är omtänksam, rädd om mig, snäll, 

rolig, vacker, lagom busig, klok, helt fantastisk och du får

mig att skratta och må bra! Du finns alltid vid min sida!

Vet inte hur jag kan ge dig allt tillbaka som du ger mig,

men jag gör mitt bästa och jag tror att du känner min

enorma kärlek till dig! Du är mycket  mera än en

familjemedlem! Du är min bästa vän!

När jag skriver detta så är det snart din 4 års dag! Då

ska du få en köttbulletårta! 

Din matte Sara för alltid! 

----------------------------

 

Tack Sonja Andersson!

Hej mina vänner!

Bilden nedan är taget 6 nov 2016. Det är sista gången Molle & jag gick på "Vovveskola" som vi kallar det hos Hundkonsult Sonja. Hon kommer inte att ha fler kurser och vi kommer att sakna dom. I 4 års tid har vi gått regelbundet på hennes kurser och det har varit så kul och lärorikt. Molle har haft en favorit på kursen som heter Rovel och han har också varit med alla gånger. Rovel är en hanhund. Sedan har Molle fattat tycke för lite olika tikar. Jag minns på en kurs en vit schäfer som heter Ella som han gillade mycket. 

Tack Sonja! Vi är så glada att ha fått lära känna dig, din son Robert som alltid varit med på kurserna och dina fina hundar Becka & Albin. 

Kramar från Sara & Molle. 

 

.... Och här är Rovel med sin matte! 

 

Detta foto på Molle som valp gjorde att jag direkt blev förälskad i honom! Så otroligt söt! 

 

Här är två foton på Molle när han bara är 9 veckor och redan då älskade han att busa i snön! :) 

 

- JAG VILL BUSA MERA I SNÖN MATTE! Säger Molle. :)  Videoklippet nedan är inspelat från mobilen nov 2016. Molle hade precis fyllt 4 år. 

 

 

 

Den 5 november 2016 fyllde min älskling 4 år! Gjorde ett collage på Facebook till honom då. Grattis min prins på 4 års-dagen! 

Nedanför: Sommarminnen 2016 med Molle! Vi var mycket ute i Stockholms Skärgård och ofta runt Djurgården. 

 

 

 

Molle vill ofta ha fysisk kontakt och det är kul! På kvällarna när vi har vår godnattstund och jag ligger på golvet bredvid honom så tar han alltid sina båda framben och klamrar dom hårt runt min arm. Han vill inte att jag ska gå. Vi pratar om hur dagen har varit och hur nästa dag blir. En ritual vi har och så brukar jag sjunga för honom tills han somnar. Det är viktigt att prata med sin hund tycker jag, vilket jag gör mycket. :) Detta är vår mysstund tillsammans! Kvalitétstid. :) 

 

 

 

- Matte titta inte på "Så mycket bättre" på tv!

Jag är ju bäst❤️❤️❤️  

(Klart du är bäst min älskade Molle) 

 

 

Jag måste bara lägga in denna reklam då det är Molles favoritreklam. När han hör den så lägger han sig på rygg och myser. Så när jag sjunger "Maijahi, Maijaha" så brukar han ofta lägga sig på rygg. Han är rolig! :) 

 

Flatcoated retriever!

Jag tänkte nu skriva en rasbeskrivning om Flatcoated retriver för er som är nyfikna på rasen.

En Flatcoated retriever är verkligen en vän i vått och torrt. Det är en mycket glad, öppen och lyhörd apporterande fågelhund som har stor vattenpassion och stort behov av aktivering. Är man inte en aktiv person ska man inte skaffa en flat tycker jag. Själv är jag mycket aktiv och känner starkt att flattar är den rasen som passar mig bäst.

Funderar man på att köpa en flat bör man tycka om att vistas i skog och mark, tycka om att hålla på med olika hundaktiviteter, gilla att pyssla med pälsvård, tycka om att ha en hund som följer hack i häl vart man än går, tycka att det inte finns dåligt väder -bara fel kläder och att regn och rusk inte bekymrar. En flat behöver aktiveras på olika sätt och behöver vara utomhus mycket. Flatten behöver arbeta med huvudet för att må bra.

En Flatcoated retriever är livlig, arbetsvillig, trevlig, glad, anpassningsbar, har jämt temperament, är lättdresserad, utåtriktad, ivrig, snäll, intelligent hund som älskar människor och passar utmärkt som familjehundar. En flat vill ha sällskap så man bör inte lämna hunden ensam i någon större utsträckning. Hunden behöver mycket tid och uppmärksamhet av sin ägare. Den är intelligent och har lätt att lära.

Det som jag uppskattar så mycket med min egen flat Molle är att han är så snäll och glad i alla människor och även till andra hundar. Han är mycket lyhörd och lätt att ha med att göra. Otroligt omtänksam till mig är han också. Visar på många sätt att han är rädd om mig.

Många nyblivna flattägare blir nyfikna på att lära sig att träna apportering, som hunden är ämnad för, och fortsätter träna när de ser kul hunden tycker att det är. En flat behöver få hämta och bära, spåra, springa och inte minst bada. Dom älskar att bada! Därtill finns också en stor lust att samarbeta med sin ägare.


Vid mitten av 1800-talet blev klappjakt på fasan en populär jaktform på de engelska godsen. En ny typ av hund behövdes för denna jakt, och genom korsningar mellan en rad olika raser utvecklades den apporterande fågelhunden, retrievern. Mot slutet av seklet delades denna upp i olika varianter efter hårlag och färg. Flatcoated Retriever var en av dessa.

Flatcoated retriever kommer alltså ursprungligen från England, där den har använts som fågelapportör under mycket lång tid. Rasen kom till Sverige på 60-talet och har blivit mycket populär.

Flatten finns i färgen svart och brun, svart ser man oftare. Mankhöjden på hanar är ca 57-61 cm. På tikar ca 55-59 cm. Den anses som en relativt frisk ras men höftledsdysplasi, armbågsledsdysplasi, ögonsjukdomar och tumörer kan vara ett problem.

Friskvård är viktigt för alla hundar. Den bästa friskvården är att ha som rutin att dagligen göra en kroppsvisitation av sin hund. Det tar inte alls lång tid och ger som extra plus goda förutsättningar för att ytterligare stärka relationen.

Ett par gånger i veckan är det bra att göra en ordentlig koll på öronen. Titta och lukta. Luktar det inte illa och allt ser rent och torrt ut finns det ingen anledning att göra någonting. Annars behöver man rengöra örat.

Gör en daglig tillsyn av ögonen. Om dom är torra och fina så behövs inget göras. Om hunden har gulvitt sekret men inte ont i ögat kan man behandla den med ögonsalva. Hundar med ”problemögon” kan man tvätta dagligen med koksalt och kompress. Känner man osäkerhet är det prata att rådfråga en veterinär.

Alla tassar behöver regelbunden skötsel och klorna behöver klippas. Tassvården är viktig i samband med den dagliga genomgången. Unga valpar behöver få sina klor klippta varje vecka, medan vuxna hundars behov påverkas av kvalitén på klorna, och hur aktiv hunden är.

Jag har hittat min ras som passar mig bäst och jag älskar min flat Molle över allt annat på jorden! Han är min bästa vän! Bilden nedan är inte mina hundar, men jag vill visa hur både bruna och svarta flattar ser ut.

Kramar från Sara.

  

Kortet är taget 30 nov 2016. Molle 4 år.

Min kille som är nr 1 för mig och alltid kommer att vara det. Han är mitt allt och jag älskar honom så mycket! Världens bästa kille utan konkurrens!

 

 

 Molle på julaftonsmorgonen 2016! 

 

Jag älskar dig Molle till månen och tillbaka och mycket mer än så. Du är och kommer alltid att vara min bästa vän! Denna affisch nedan går att beställa här: [begränsad upplaga] jag älskar min flatcoated retriever till månen & tillbaka affisch
Beställ här: https://teechip.com/flat-coated-retriever-poster

 

 

Denna nya Bia Bädd fick bl a Molle i julklapp! Han är en stor hane så jag köpte den största som fanns! 

Lagt en plyschfilt på så han ska ligga skönt! :) 

 

 

Här är min älskade söta fina Molle bara 8 veckor gammal! 

 

- Matte hade ett ben kvar från julafton som jag fick idag! Så gott! Och det är visst tisdag. Matte säger att det behöver inte vara jul eller en helg för man ska få något gott! Det behöver man ibland! Och visst har hon rätt! :) 

 

 Molle 8 veckor med en boll ! :) 

.... Och vilar här med flatten Méra:

 

Min finaste Molle! Mitt allt! Älskar dig så mycket!

Taget sommaren 2016 på väg ut i Stockholms Skärgård!

 

Mattes plats i soffan är sååååå skön! :) 

 

 Härlig hundpromis på 4 timmar idag 22 januari.

 

Vi tränade under promenaden och Molle fick leta köttbullar i ett träd.


 

Molle hittade en kanin i trädet när han letade köttbullar! :) 

På kvällen var det mys i soffan! :) 

Fredagen den 27 januari åkte jag och Molle in till stan för att gå till Fåfängan, Stockholm bästa utsiktsplats. Det blev en härlig utflykt! Här är vi på väg upp till toppen! 

Och är är vi uppe!

 

Det blev att vi gick runt hela söder, snabb promenad i 3 timmar! Härligt! 

 

Det bästa jag vet är när vi två hittar på saker, då lever jag verkligen här och nu. Bara han och jag som existerar och vad vi gör och ser. Jag älskar Molle så mycket som går att älska någon! Vilken fantastisk hund jag har fått lyckan att vara matte till. Vi är varandras bästa vän! :) 

Denna bild nedan är bland det bästa som jag har läst! :) 

Det blev utflykt till stan idag också! Här går vi över Skanstullsbron! 

 

- Näe matte, inte gymma! Det räcker med långpromenad runt hela söder!  

 - Jag måste vila lite innan Mello på tv! :) 

 

-  På förmiddagspromenaden åkte vi med bussen in till stan igen och gick runt söder och sen till T-centralen. Det var snöstorm, men matte brukar säga att med mig spelar vädret ingen roll, vi har så mysigt bara vi två. Hon berättade att vi gick 14.788 steg på denna promenad. Ja det var mattes steg, inte mina. Undrar hur många dom var? :)


 

Molle älskar när boxen kommer! :)

Är du intresserad av att ge din/dina hundar denna otroligt fina box med massor av roliga och nyttiga saker så gå in på denna länk nedan. Ingen bindningstid. 

http://duktigvovve.se/?utm_source=Sara&utm_campaign=g&utm_medium=post

 

 

 

Molle tittar på Farmen på TV! :) 

 

 

Molle och jag har börjat en kurs idag 11 feb som heter Pre Sport Puppy Class! Jättekul! Många övningar med att inte prata, belöningar och störningsmoment, få hunden att tänka, balans mellan aktivitet och vila mm. När vi kom hem såg det ut såhär:

 

- Nu skulle hon se mig på kursen, jag är jätte duktig på passivitet!  och speciellt på mattes plats! ❤️❤️❤️

 

Idag 13 februari åkte Molle och jag till Nynäshamn för att gå strandpromenaden som är en av våra favvo-promenader. Här är några bilder från vår promis som blev 17.822 steg på stegmätaren. :) 

Hemma lite senare på em fick Molle sitt favoritben! En nöjd kille! :) 

 

Idag gick vi till Drevviken! Vacker plats! Flera åkte skridskor, solen sken! :) 

Borta bra men hemma bäst! :) 

15 februari idag och gräsmattan är lite grön! :) 

 

Fredagen den 17 februari 2017. 

Idag åkte Molle jag med buss och tunnelbana in till stan och gick runt Djurgården. En av våra absoluta favoritpromenader! Lägger in några bilder här från vår härliga promenad! :) 

 

21 februari 2017. 

Äntligen kom lite snö inatt! Vad vi har väntat på snön! 

 

Hittade en bild på min älskade Molle taget för 4 år sen! 

  

 Molle som valp! Han älskade snö redan då! :) 

 

Här kommer ett par foton från Hundhallen där Molle och jag går en kurs februari och mars 2017! :) 

Igår den 1 mars var Molle och jag på Kulprov! Tävling i lag! Den betsår av 7 grenar som är: Bordsvisning, Inte dra, Binds upp, Möte med folk, Inkallning, Balans och Sök på tid. Molles lag vann och han fick medalj och diplom! Stolt matte och stolt Molle! Han var så duktig! Lägger in några bilder från igår. 

 - Mums, roligt! Ny låda kom idag till mig! :) 

 

 

- Vem är bäst? brukar jag fråga Molle ibland. Han svarar med ett skall och säger "Jag!" :) Klart han är bäst! :) 

 

 

Igår 11 mars,  var det sista gången på en hundkurs i Hundhallen. Tog några bilder därifrån. :) 

 

 

Idag den 15 mars 2017 åkte vi in till stan och gick runt Djurgården. Det gör vi ganska ofta för det är så mysigt. Vi promenerar från centralen till Djurgården, går runt och sen prom tillbaka till Centralen. Idag blåste det väldigt mycket. Lägger in några bilder på min älskade Molle. 

 

Molle 4 år och 4 månader! :) Min finaste! 

 

- Idag kom en ny Hundbox och jag fick ett smaskigt ben!

Denna text är tillägnat dig min älskade Molle! 

 

Idag den 26 mars har vi varit på "Vovveskola" som Molle och jag kallar det. Sonja har slutat med sina kurser men är snäll och kör några extra gånger. Hon har flyttat så har en bit att åka till oss. Molle tyckte det var jättekul att få träffa sin kompisar och gå på denna kurs idag. Det tycket jag också. Vi har rast efter halvtid så då binder vi upp hundarna vid ett träd. Molle var så duktig idag! Är så stolt över min vackra, bästa vän! Lägger in några bilder här från idag! På de två första bilderna väntar vi på att de andra ska komma. 

Här vilar "min prins" hemma i soffan! 

 

Här kommer några bilder till från Hundkursen i söndags, 26 mars 2017.

Molle är så duktig på "Nej"-övning. Korvar i skålen. 

Molles "bästis" på kursen är Rover som går framför honom! Ella på bilden nedan gillar Molle mycket också. :) 

 

Idag måndagen den 27 mars åkte Molle och jag in till stan och gick runt hela söder! Sen till T-Centralen för att ta pendeltåget hem. Vi var inte trötta så det blev en extra promenad på 40 minuter från tåget och hem. :) 

 

Fredagen den 31 mars 2017 var vi en heldag iväg på två kurser på Hundens Hus. Först hundpromenad med övningar och sen Hundmöte-kurs där vi först var ute och sen hade teori inne. Mellan dessa två kurser hade vi paus på ett Hundfik. Molle var jätteduktig! Här är några bilder från dagen! 

 

 Molle väntar alltid så snällt när han ska få mat! :) 

Vad jag älskar min fantastiska underbara bästis! Är så lycklig när jag är med honom! 

Varit på seminarium med veterinär Ylva Trygger som handlade om "Friskvård, Motion och Hälsa!" Jättebra!

Denna bild har jag länge haft som bakgrundsbild på Facebook, men har bytt nu. Molle är så ståtlig och fin! :) 

Idag fredagen den 7 april 2017 gick Molle och jag vår "Favvo-promenad" runt Djurgården! Så mysigt! Stockholm är så vackert! 

 

Jag låg en natt på madrass i vardagsrummet för min andra hund hostade konstigt, han är gammal. Nu vill Molle att jag alltid ska sova där och lägger sig på madrassen så fort han kan. Natten jag sov där låg han tätt intill mig hela tiden, det var så mysigt. Han vill alltid att jag håller hans ena framtass. Gosekillen min! 

 

 

Det kom lite snö på Långfredagen! :) 

Hundgodiset i Påskägget tog fort slut! :) Lätt som en plätt att öppna ägget! 

Bilden är från hundkurs för 2 år sen! Molle är så duktig! 

Molles syster har fött valpar och det finns nu bilder under fliken "Milton"! Grattis mamma Varga och pappa Benny! Och till min älskade Molle som blir farbror till Milton, vår hane som jag längtar att träffa. Det gör säkert Molle också. :) Jag ser Molle i Vargas ansiktsuttryck! Glada härliga syskon! :) 

April 2017. Ny Hundbox kom! Så roligt att titta i den tillsammans med Molle! :) 

Idag fredagen den 28 april åkte Molle och jag till Nynäs gård och gick till Nynäshamn, en av våra favoritsträckor. Härlig frisk havsluft! Sedan gick vi från pendeltåget och hem när vi kom tillbaka. :) En underbar dag med min bästa vän! 

 

Lördagen den 6 maj åkte Molle och jag till Vaxholm för att se till min mors grav och sen träffa Liam som kommer från samma uppfödare som Molle. Han är 2 år och Molle 4,5 år. Här är några foton från dagen! Vi åkte båt ut och buss hem.

- Visst är jag bäst matte? säger Molle här.  

Klart du är! :) 

Här kommer ett par foton från vår senaste promenad runt söder! Det var mycket folk på bussen in till stan denna morgon! Men Molle är så duktig och finner sig i allt! :) 

Fredagsmysmums! :) 

Molle 10 maj! Min underbara älskling! Du är mitt allt! Här under är en fin sommarbild från förra sommaren. Tycker den är så fin! 

Tisdagen den 16 maj gick vi ännu en gång runt söder och även runt Riddarholmen. Är så fint att gå längs vattnet och sedan förbi alla båtarna. Kolonilott-stugorna är så fina också. Sedan brukar vi ta en extra promis och gå från pendeltåget och hem. Vi har vilat på tåget. Här kommer några bilder! :) 

 

Söndagen den 21 maj var Molle och jag på Hundkurs hos Sonja. Molle blev så glad när han fick träffa Rovel, en kurskompis, och dom pussades länge. Det var varmt men Molle var jätteduktig och jag är så stolt över honom! Min älskade fantastiska underbara bästa vän! Här är några foton från dagen! 

- När kommer mina kompisar matte? :) 

Här är det rast för alla hussar, mattar och hundar! :) 

Några foton som Sonja tog på kursen den 21 maj! 

Fredagen den 26 maj åkte Molle & jag till Nynäs Gård och gick till Nynäshamn. Sedan blev det promis från pendeln och hem. Så mysigt! 

 

Två fina bilder på min älskade Molle som jag älskar så mycket! Du är mitt allt! 

Lördagen den 27 maj 2017 åkte Molle och jag till Sandhamn. Cinderella II var trasig så tre mindre båtar gick istället. Vi åkte båten Strömma Kanal som hade mkt trevlig personal. Vi satt ute därframme och på hemvägen blev vi blöta av vågor, men det gjorde inget, var en varm dag. Molle kan Sandhamn och ville till dom ställen vi brukar gå till. En härlig dag! Lägger in några bilder här. 

 

 

Min vackra Molle!  Ca 4,5 år! 

 

 Juni 2017. - Näe matte det är mitt ben! :) 

 

Måndag 5 juni åkte Molle och jag till Sandhamn och sov i en stuga en natt. Vi har bott flera ggr på Sandhamn och Molle kan alla badställen och fika ställen. :) Vi gick runt ön och bara myste. Ville inte åka hem! Levde i nuet. Lägger in några bilder här av vår "lill-semester". 

- Matte dammsuger stugan efter oss! Jag väntar snällt! :) 

- Kom och sov nu matte! :)

- Då och då under våra promenader får jag leta efter godis i träd! 

- Jag lägger mig alltid när jag ser en hund! 

 

 

- Gott med ben till "Sommarkrysset"! 

Idag tisdagen den 13 juni blev det en promis runt Djurgården i ösregn. Gör inget när man är med sin älskling. Fotona nedan är tagna innan regnet kom. Alla fåglar vi gick förbi hade ungar och kråkorna försökte ta dom men föräldrarna försvarade. Ville ta en långpromis idag innan Milton kommer imorgon till oss och jag tror att Molle ska tycka att det blir kul med en kompis, som han också är morbror till. :) 

 -Nu har min nya kompis kommit hem och bor med oss! Ja jag är morbror till honom så jag har liksom ett extra ansvar. :) Full fart hemma nu, men han är söt! Milton heter han. Passar ju bra med mitt namn! Matte köpte en hundvagn så jag får komma till badet och simma och även få gå lite längre sträckor. 

- Min syster Vargas valp som här är 9 veckor och min nya kompis! :)  Milton har fått en egen flik på mattes hemsida. 

 

Idag är det 16 aug 2017 och många bilder ha tagits på båda hundarna. Har lagt in några nya under "Miltons flik". Lägger in några här också. Molle är nu 4 år och 9 månader och Milton blir 4 månader på lördag. Mina älsklingar som jag älskar så mycket. 

 Fina glada Molle! 

Molle är morbror till Milton och bilden ovan och bilden nedan är moster DORIS!

Detta är min älsklingsbild på Molle.

Taget på Grinda förra sommaren! 

Det finns flera bilder på båda hundarna under Miltons flik. Här är ett foto på Molle taget för 1 år sen. Han undrade vart vi skulle åka idag! :) 

September 2017. -Jag har fått ett likadant ergonimisk sele som Milton nu! :) 

 September 2017.  Molle & Milton kramas! :) 

Fin bild på Molle taget för 1 år sen. :) 

 Jag har tagit en hel del nya bilder så titta gärna på Miltons flik också. Här kommer några nya. :) Den första bilderna är på Molle när han äter Vom ur en Kong leksak. Har lite att göra en timme. :) 

Här är Molle nybadad! :) 

Trötta efter lek i trädgården :)

Detta kommer att bli årets Julkort!


 27 oktober idag och här kommer några bilder till. :) Nu är Milton 1/2 år (han har en egen flik här) och Molle blir 5 år i november. Mina två älsklingar! 

 Molle 19 oktober och nedan Molle för ett år sen. :) 

 Två gladisar ligger på rygg :) 

 

Tiden går och idag är det 7 november 2017. Molle fyllde 5 år i söndags, den 5 november. Jag älskar honom så mycket! Han är mitt allt! :) Lägger in lite bilder här. Milton som Molle är morbror till är nu 6 månader och har sin egen flik. 

Molle äter vom i kong på sin födelsedag!

- Mums tyckte Molle! :) 

Min älskling!  3 nov 2017.

Här är Molles ena syster Feliz 5 år med sin supportklubb! :) 

Molle för några år sen...

Molle på kurs för ett år sen...

Molle på hundkurs! 

Båda mina älsklingar! :) 

 20 nov och första snön kom! Härligt tycker Molle! Dagen  efter kom det mer snö. 

Min fina underbara Molle! Nedan ett kort taget för ett tag sen men är så gulligt. Han vill inte att jag ser på tv utan är med honom. :) 

Båda mina älsklingar! :)  Molle 5 år och Milton 7 månader.

 

 December 2017. Några nya bilder! :) 

Sov dax för båda hundarna! 

Matte var på hundmässan i dec. 

Molle 5 år & Milton 8 månader LUCIA 2017.

Leker i trädgården.

Molle på julafton 2017.

Julafton 2017.

Milton 8 mån och Morbror Molle 5 år.